Kriptovaluta ili - digitalni novac

Kriptovalute, koje su se nekada smatrale marginama finansijskog sveta, sada postaju sve popularnije među potrošačima, posebno među gejmerima. Istraživanje sprovedeno od strane Arlington Research za Kaspersky otkriva značajan porast u prihvatanju kriptovaluta kao validnog sredstva plaćanja.

Gejmeri na čelu kripto revolucije

Prema istraživanju, gejmeri su u velikoj meri doprineli normalizaciji kriptovaluta. Sa 81% gejmera koji trenutno poseduju digitalnu valutu, jasno je da ova zajednica prednjači u adaptaciji kripto tehnologija. Ova statistika je posebno impresivna kada se uzme u obzir da 55% ispitanika iz gejmerske zajednice sebe opisuje kao “veoma upućene” ili “izuzetno upućene u kriptovalute”.

Smanjenje jaza u znanju između polova

Studija takođe beleži smanjenje jaza u znanju o kriptovalutama između muškaraca i žena. U 2022. godini, 41% žena je izjavilo da su dobro upućene u kriptovalute, u poređenju sa 46% muškaraca. Ovo pokazuje rastući trend uključivanja žena u kripto prostor, koji je tradicionalno bio muško-dominantan.

Kriptovalute kao budućnost kupovine

Skoro polovina ispitanika smatra da kriptovalute predstavljaju budućnost kupovine, a 38% bi ih koristilo za svakodnevne potrebe kao što je kupovina namirnica. Ovi podaci potvrđuju da su kriptovalute više od prolaznog trenda; one postaju deo našeg svakodnevnog života.

Visok nivo svesti o kriptovalutama

Globalno, svest o kriptovalutama je na veoma visokom nivou, sa 92% ispitanika koji su čuli za njih, dok ih 50% razume kako funkcionišu. Ovo ukazuje na značajno povećanje opšte informisanosti o digitalnim valutama.

Kaspersky i bezbednost kripto transakcija

Kaspersky, svestan rastućeg interesovanja za kriptovalute, proširuje svoje bezbednosne funkcije kako bi podržao sigurnost kripto zajednice. Marina Titova, potpredsednica za Consumer Product Marketing u Kaspersky, ističe da kompanija dodaje posebne zaštitne funkcije svojim rešenjima poput Kaspersky Premium, čime omogućava bezbedno korišćenje kriptovaluta u sajber prostoru.

Razumevanje i prihvatanje kriptovaluta među potrošačima je u porastu, a posebno je zanimljivo posmatrati kako se digitalne valute integrišu u svakodnevne transakcije i kupovine. S obzirom na povećano znanje i svest o kriptovalutama, kao i napredak u bezbednosnim rešenjima, kriptovalute postaju pouzdan i prihvaćen način plaćanja u digitalnom dobu.


Omogućite notifikacije OK Ne, hvala