AMD

AMD je objavio cene i dostupnost za AMD Ryzen 7 5800X3D procesor koji isporučuje do 15% više igračke performansi uz revolucionarnu AMD V-Cache tehnologiju.

danas je AMD (NASDAQ: AMD) objavio cene i dostupnost procesora AMD Ryzen™ 7 5800X3D. Na vrhuncu inovacija i igračkih performansi, AMD Ryzen 7 5800X3D procesor je prvi Ryzen procesor koji ima AMD 3D V-Cache™ tehnologiju. Sa ovom vodećom tehnologijom u industriji, 5800X3D pruža 15% više performanse u igranja, poređeno naspram procesorima bez 3D keš tehnologije [i] , što ga čini najnaprednijim procesorom za igračke desktop PC-e na svetu [ii] . AMD takođe najavljuje novi portfolio procesora serije Ryzen 7, 5 i 3 i proširenu kompatibilnost 300 serije čipseta, dajući PC entuzijastima još više opcija za kreiranje zaista prilagođenog iskustva igranja.

“Bilo da ste iskusni korisnik koji traži vrhunske performanse u igrama s prvim Ryzen procesorom koji sadrži AMD 3D V-Cache tehnologiju ili novi igrač koji pravi svoju prvu PC mašinu, možete pronaći najbolje iskustvo u klasi s AMD-om,” izjavio Saeid Moshkelani, viši potpredsednik i generalni direktor, poslovne jedinica za klijente u AMD-u. “Sa današnjom najavom AMD nudi korisnicima moć izbora donoseći vrhunske igračke performanse na svim nivoima.”

AMD Ryzen 7 5800X3D cene i dostupnost

Na CES 2022, AMD je najavio Ryzen 7 5800X3D: 8-jezgarni procesor koji je prvi koji ima AMD-ovu 3D V-Cache tehnologiju, pružajući najbrže 1080p igranje u odabranim naslovima u poređenju s ostalima na tržištu [iii] . Danas je AMD najavio da će ovaj novi procesor biti u maloprodajama širom sveta od 20. aprila, uz preporučenu maloprodajnu cenu od $449 bez poreza.

Novi mainstream AMD Ryzen procesori za desktop računare

AMD lansira seriju novih desktop procesora, koristeći uspostavljenu snagu “Zen 3” i “Zen 2” mikro-arhitektura. Ovi mainstream procesori su idealno rešenje za nove PC konfiguracije, nudeći do 8 jezgara sa 16 niti i do 36 MB keš memorije u slučaju AMD Ryzen 7 5700X procesora.

Svi novi Ryzen 5 i Ryzen 3 desktop procesori koji su danas najavljeni dolaze u paketu sa AMD Wraith Stealth hladnjakom i očekuje se da će biti dostupni od 4. aprila.

Proširena podrška za matične ploče serije AMD 300

Pored ovih uzbudljivih novih izdanja procesora, AMD je najavio da proširuje podršku za Ryzen 5000 seriju procesora na bazi AMD 300 serije čipsetova, uključujući sve nove desktop procesore najavljene danas. Najnoviji procesori serije AMD Ryzen 5000 će biti podržani na AMD X370, B350 i A320 čipsetima, nudeći besprekornu nadogradnju do “Zen 3” performansi. Očekuje se da će selektivna ažuriranja BETA BIOS-a postati dostupna u aprilu.


Omogućite notifikacije OK Ne, hvala