huawei

Kompanija Huawei u saradnji sa Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN VCC) omogućila je korišćenje najsavremenijih tehnologija za globalno očuvanje prirode kroz Tech4Nature i Nature Guardian programe, istaknuto je na Svetskom samitu o biodiverzitetu koji je održan u Marseju. Huawei radi na poboljšanju zaštite i upravljanja zaštićenim područjima u jedinom nacionalnom parku u Švajcarskoj, tako što tehnologija veštačke inteligencije prepoznaje fotografije infracrvenih kamera, dok se blokčejn koristi za sertifikaciju ponora ugljenika u parku.

Takođe, u Nacionalnom parku tropske prašume Hainan u Kini, kompanija koristi digitalnu tehnologiju i za sprovođenje akustičkog praćenja i istraživanja Hainanskog gibona, jednog od najugroženijih primata na svetu. U Nature Guardian programu koriste se uređaji zasnovani na solarnom pogonu i akustičnim senzorima koji pokrivaju 30 km2 planinskog lanca Nahuelbuta, što omogućava otkrivanje i identifikovanje zvuka i zova životinja, sa fokusom na prikupljanje podataka za proučavanje ugrožene Darvinove lisice. Sa Guardian sistemom, veštačka inteligencija može da otkrije pucnje lovokradica i motorne testere ilegalnih drvoseča koje ugrožavaju opstanak ove vrste.

Tehnologije kao što su komunikacione mreže, veštačka inteligencija, IoT i Cloud pomažu zaštitnicima prirode da održe zdrava staništa i zaštite životinje, nudeći sisteme brzog uzbunjivanja za neispravne ekosisteme i ilegalno ljudsko uplitanje.


Omogućite notifikacije OK Ne, hvala