Nikon ima čast da objavi da su četiri proizvoda bila uspešna na dodeli EISA nagrada za 2020-2021. Nikon Z 50 dobio je “Best buy Camera” nagradu dok je Nikon D780 dobio nagradu ‘Full Frame Camera’. Nikkor objektivi su takođe među nagrađenima: AF-S NIKKOR 120-300mm F/2.8E FL ED SR VR dobio je laskavu ‘Professional Telephoto Zoom Lens’ nagradu a NIKKOR Z 85mm f/1.8 S  osvaja” Portrait” nagradu.

Model Z 50 sa APS-C/DX senzorom predstavlja jedan od  Nikonovih udarnih modela i nagrađen je zbog male težine ali i robusnog kućišta i posebno veoma konkurentne cene. Novi firmver sada ima autofokusni režim koji reaguje na životinje što je postala popularna funkcija Nikon fotoaparata. Sa druge strane D870 dobija nov hibridni autofokusni sistem čime postaje ozbiljan pretendent za zvanje najboljeg u svojoj kategoriji čemu doprinose i brzina rada ali i mogućnosti video snimanja.

Ove četiri nagrade pokazuju da Nikon posvećeno i kontinuirano nastavlja da usavršava fotografsku opremu koja daje fotografima dodatne opcije kako tehničke tako i kreativne.

EISA komentari za nagradu “Best buy Camera” 2020-2021. za Nikon Z 50

Sa konkurentnom cenom i izvrsnim kvalitetom Nikon Z50 nagrađen je sa “Best buy Camera” 2020-2021. Ovaj kompaktni fotoaparat koji ima ugrađen APS-C (DX) senzor ima snažno i vodootporno kućište, veoma je lak za korišćenje i predstavlja pravi izbor za putovanja. Kvalitet snimaka je izuzetan a dinamički opseg je takav da dozvoljava “izvlačenje” detalja kako u belinama tako i u dubokim senkama. Nikon Z50 koristi EXPEED6 procesor slike koji se nalazi na Nikon full-frame (FX) fotoaparatima što omogućava snimanje 4K videa sa 30 fps ili čak 120 fps u FillHD režimu. Autofokus je brz i veoma precizan uz vrlo korisnu Eye-Detection AF funkctiju kao i Animal-Detection AF (zahvaljujući novom firmveru).

EISA komentri za Nikon D780 ‘Full Frame Camera’ nagradu 2020-2021 Nikon D780 jeste Fx D SLR sa 24.5 Mpx BSI CMOS senzorom. U kombinaciji sa EXPEED6 procesorom slike pruža originalnu osetljivost od ISO 51.200 što korisnicima daje velike kreativne mogućnosti. Okretni LCD ekran sa “touchscreen” opcijom od velike je pomoći kako fotografima tako i videografima da snime ono što žele čak i kada su u pitanju snimci sa visine ili donjih rakursa. Ovaj naslednik modela D750 donosi brojna unapređenja: superiorni procesor slike, bolje video mogućnosti (4K UHD30fps sa N-Log), slow motion i time-lapse. Unapređeni hibridni AF sistem omogućava brzo izoštravanje uz korišćenje LCD ekrana.

EISA komentari za nagradu “Professional Telephoto Zoom Lens  “ 2020-2021. za AF-S Nikkor 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Snažan teleobjektiv pogodan za profesionalnu upotrebu u složenim situacijama i izazovnim svetlosnim uslovima.
Njegov stalan i veliki otvor blende po celom području žižne daljine pruža prednosti u mnogim situacijama kao što su: snimanje portreta, sportska takmičenja u zatvorenom ili otvorenom prostoru i snimanju prirode. Čak i kada koristimo f/2.8 objektiv pruža izuzetnu oštrinu na svim full-frame D SLR fotoaparatima uz minimalnu hromatsku aberaciju zahvaljujući korišćenju novog Nikon Short Wavelength Spectrum (SR) stakla. Korišćenje je lako sa efikasnom stabilizacijom slike i dobrom zaštitom od loših vremenskih uticaja. Kompatibilan je sa Nikonovim 1.4x i 2x telekonverterima što daje dodatnu fleksibilnost prilikom snimanja.

ESIA comentari za objektiv Nikkor Z 85mm f/1.8 S koji je osvojio nagradu “Portrait Lens” za 2020-2021.

Važan dodatak Nikonovom mirrorless Z sistemu predstavlja ovaj superiorni portretni objektiv koji koristi klasičnu žićnu daljinu od 85 mm i koji se izdvaja kvalitetom u zaista ozbiljnoj konkurenciji. Kao Nikonov najbolji portretni objektiv do sada pokazuje odlične performanse čak i prilikom snimanja sa blendom f/1.8 sa delikatnom količinom neoštrine i blagog zatamnjenja u uglovima snimka, osobina koju zahtevaju svi ozbiljni fotografi portreta. Istovremeno su optičke performanse tehnički savršene kada blendu zatvorimo za nekoliko koraka. Ovaj objektiv nema distorzija i daje odličnu brzinu autofokusu. Izrađen je prema najvišim standardima i može se koristiti u svim uslovima jer ima odličnu zaštitu od loših vremenskih uslova.

Svake godine EISA nagrade slave najbolje nove proizvode koji kombinuju najsavremniju tehnologiju, najbolje performanse i opcije koje priželjkuju svi korisnici. Raspon EISA nagrada kreće se od najpristupačnijih do najviđih dostignuća moderne potrošačke elektronike. Kategorije nagrada menjaju se tokom godina i odražavaju evoluciju u dizajnu proizvoda i njihovoj implementaciji ali kao i uvek svaka EISA nagrada označava najbolje u svojoj kategoriji.


Omogućite notifikacije OK Ne, hvala