data protection

Comtrade System Integration je i ovde godine učestvovao na Technobank-u, vodećoj bankarskoj i IT konferenciji u regionu, kao Platinum sponzor.

Technobank 2018 konferencija je pružila osvrt na najnovije IT trendove u finansijskoj industriji, kao što su blockchain, nove kriptovalute, innovativni načini plaćanja, GDPR i PSD 2 regulative, bezbednost podataka i mnogi drugi.

Comtrade SI je na svom štandu predstavio vodeća IT rešenja za banke. Kada je u pitanju interakcija sa klijentima, prioriteti banaka su brze usluge i besprekorno korisničko iskustvo. Zajedno sa partnerima Wacom Europe i SET CEE, naša kompanija je  predstavila ePero – rešenje za svojeručni elektronski potpis u cloud-u. Posetioci su mogli da isporobaju rešenje na samom uređaju, kao i da se raspitaju na koji način ePero pomaže bankama smanje troškove i povećaju kvalitet usluga.

Kako bi zadovoljile klijente, banke prvo moraju da ih upoznaju. Za to im je neophodan fleksibilan CRM sistem, prilagođen finansijskoj industriji. U saradnji sa kompanijom VeriPark, Comtrade SI nudi upravo takvo rešenje – VeriTocuh banking CRM i Campaign Management. Ovo rešenje ne samo da pruža 360 stepeni pogled na klijenta, već i dolazi sa ugrađenim finansijskim modulima koji rešavaju specifične izazove banaka. Učesnici Technobanka su imali prilike da iz prve ruke čuju iskustvo Addiko banke koja je implementirala ovo rešenje, kao i da saznaju više detalja o samom projektu na prezentaciji Comtrade SI stručnjaka.

Jedna od gorućih tema ovogodišnjeg Technobanka je svakako bila i IT bezbednost. Digitalne pretnje su u porastu, a nove regulative sve oštrije po pitanju čuvanja i obrade podatake. Comtrade SI nudi kompletnu podršku u domenu IT bezbednosti- network, web, e-mail, data security, mobile device management, security information and event management….). Naš kolega je održao predavanje na temu deception tehnologije, a konferencija je takođe bila prilika da predstavimo naše rešenje OMS4RMS, koje predstavlja nadogradnju Microsoftovog Azure Information Protection servisa i olakšava usaglašenost sa GDPR regulativom.

Što se prodaje i marketinga tiče, zaključak ovogodišnjeg Technobanka je da je inovacija ključna stavka za opstanak i uspeh na tržištu. Razvoj novih digitalnih kanala je prioritet banaka. U skladu sa tom potrebom, naša kompanija je razvila Viber Public Accounts bankarsku aplikaciju za Viber. Ova platforma može da se poveže sa akteulnim kanalima za digitalno bankarstvo i donosi niz usluga po meri modernih klijenata: brzo prebacivanje novca, proveru stanja, transfer sredstava sa jednog računa na drugi…  Za banke koje žele da dobru do klijenata u realnom vremenu dobar izbor je Viber instant messaging – servis koji omogućava slanje obaveštenja, informacija, promotivnih ponuda…

Pravilo koje važi kako za banke, tako i za kompanije u drugim sektorima je: digitalna transformacija počinje iznutra. Nova banka je agilna, fleksibilna i prilagodljiva. Kao takva, ona ima efikasne interne procese. Softver kao što je Business Process Management (BPM) je glavni adut banaka kada je u pitanju unapređenje svakodnevnih poslovnih procesa. Kroz kombinaciju metodologija i softverskih alata za modelovanje, implementaciju, izvršavanja i praćenje procesa, ovaj sistem pruža veću kontrolu i olakšava svakodnevne zadatke kao što su customer onboarding, otvaranje računa, odobravanje kredita i izdavanje kreditnih kartica.

Pored toga, ne treba zaboraviti da efikasnost procesa zavisi i od organizacije zaposlenih. S tim u vezi, Comtrade SI nudi rešenje za elektronsko arhiviranje dokumenata, koje bankarskim službenicima pomaže da olakšaju upravljanje dokumentacijom i fokusiraju se na najbitnije – klijente. U našem portfoliju takođe se nalazi i rešenje za elektronsku obradu instrumenata plaćanja. Banke ovo rešenje mogu da koriste da digitalizuju ceo procesni lanac i ubrzaju procese kao što su obrada čekova i platnih naloga, i slanje finansijskih podataka u core.

Pored predstavljanja bankarske ponude, Comtrade SI je iskoristio priliku da održi kratko predavanje o blockchain-u, sa fokusom na novu kriptovalutu Ripple. U svet bankarstva uneli smo i malo zabave, pa su tako posetioci mogli da zabeleže uspomene uz pomoć photobooth kabine i provere šta im poručuju „bankarski“ kolačići sudbine.


Omogućite notifikacije OK Ne, hvala